Skovbo Kunstforening har siden 2007 arrangeret croquisfestival i Borup Kulturhus

Borup Kulturhus ligger 10 minutters gang fra Borup Station

Croquisfestival.dk
Croquisfestival.dk

Materialer og redskaber er ikke inkluderet i prisen, dem skal I selv medbringe. Der er plads til staffelier og opsatser til dem, der vil modellere, men du skal medbringe alt, som du har brug for. Derfor åbner lokalerne 1 time inden festivalen begynder..

Scener og modeller

Croquisfestivalen tilbyder en mangfoldighed af tegnetilbud til deltagerne. Vi ønsker at give dig så mange tilbud med så stor variation, at du føler at du ikke kan nå alt hvad du ønsker, …… og så alligevel.

Vi ved, at du lader dig friste og bliver inspireret til at yde mere, end du er vant til. Som flere tidligere deltagere har sagt, så er det en fantastisk oplevelse du får, når du når det punkt, hvor hjernen slår helt fra, og du bare tegner og tegner.

I hallen er der 3 scener, som er opdelt efter, hvor længe modellerne står i samme stilling. Dermed kan du altid skifte til det tempo, som du føler lige matcher dine behov, og/eller du kan skifte til den model, som inspirerer dig mest.

Croquisfestival.dk

Scene 1 er den hurtige scene med stillinger på 2-3 minutter.

Croquisfestival.dk

Scene 2 er den traditionelle scene med stillinger på 5-7 minutter.

Croquisfestival.dk

Scene 3 er den langsomme scene med stillinger på 10-15 minutter.

På alle scener står modellerne i 45 minutter, hvorefter de holder 15 minutters pause.

Vi beder dig om at være stille under sessionerne og bruge pauserne til at forberede dig. For megen uhensigtsmæssig støj forstyrrer modellernes koncentration.

Croquisfestival.dk

Der er opslagstavler på væggene, hvor du kan sætte nogle af dine tegninger op til inspiration og dialog med andre.

Tankerne bag croquisfestivalen omfatter croquis-disciplinen som en inspiration til en mangfoldighed af udtryksmuligheder. Fascinationen af menneskekroppen har historisk været en varieret inspirationskilde til billedkunstværker i mange stilretninger og kunstretninger.

Når 70-80 tegnere/kunstnere mødes i en fælles weekend, er der rig lejlighed til at se mange forskellige udtryk og få snakket med andre kunstnere. Måske de har andre ideer, end du har for hvilke udtryk, der bedst formidler den menneskelige krop.

Croquisfestival 2023

Festivalen slutter med en censureret croquisudstilling, hvor der udvælges 20 af deltagernes værker til ophængning. De vil herefter blive præsenteret og kommenteret af censorerne.

Blandt de 20 værker vil censorerne udvælge 3 værker til præmiering.

Du har som deltager på festivalen også en stemme, idet vi slutter festivalen af med en festivalpris. Det foregår ved at deltagerne sætter en “post it” på det værk ud af de ophængte 20 værker, som de mener er det bedste.

Der er naturligvis en præmie til den deltager, som får flest stemmer.

Mad og drikke

Festivalcaféen

åbner 1 time før festivalen begynder og er åben under hele festivalen. Her sælges kaffe, the, kage og kolde drikke.

Croquisfestival.dk

Frokost

Når du tilmelder dig croquisfestivalen, får du mulighed for at tilkøbe frokost henholdsvis lørdag og søndag. Det er muligt at købe håndmadder eller sandwicher/paninier med tun, laks eller kylling.

Croquisfestival.dk
Croquisfestival.dk

Festivalmiddag lørdag kl. 17:15

Festivalen er blevet et mødeforum for kunstnerne, hvoraf mange deltager hvert år, og samværet styrkes gennem festivalmiddagen lørdag aften.

Vi har lagt festivalmiddagen allerede kl. 17:15. Det har været et ønske fra flere, at vi spiser lidt tidligere efter en lang arbejdsdag. Samtidig med tilmeldingen kan du tilmelde dig festmiddagen, drikkevarer købes i caféen til yderst rimelige priser.

Croquisfestival.dk

Fotografering er ikke tilladt på croquisfestivalen.

Skovbo Kunstforening har egen fotograf, der dokumenterer festivalen. Det er muligt at lave personlige aftaler om fotos med fotografen.